fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На горі в Криму український прапор поміняли на радянський

 Невідомі викрали прапор України, встановлений кримськими військовослужбовцями на горі Замана (західний відріг гори Тирке в Сімферопольському районі) 23 серпня. На його місці зловмисники поставили червоне полотнище з серпом і молотом, повідомляє «Комсомольська правда в Україні».

 У церемонії встановлення українського прапора розміром два на три метри брали участь 40 бійців гірсько-піхотного батальйону окремої бригади берегової оборони. Захід, що пройшов на висоті 1607 метрів, було приурочено до Дня прапора, що відзначається в Україні з 2004 року.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Пропажу синьо-жовтого стягу виявили напередодні вранці, 27 серпня. Коли саме було викрадено полотнище – невідомо. Військовослужбовці вже зробили заяву про те, що встановлять на горі Замана новий прапор найближчими днями.

 Аналогічний випадок стався в Криму чотири роки тому. Співробітники Служби безпеки України в 2009 році встановили на горі Іліяс-Кая в Криму 54-метровий державний прапор, а через кілька днів невідомі зняли полотнище, замінивши його на прапор Росії і Андріївський прапор по 50 квадратних метрів кожен.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: