fbpx
Суспільство

У Санкт-Петербурзі поліція закрила «Музей влади» і вилучила чотири картини

Співробітники правоохоронних органів вивезли з петербурзького «Музею влади» чотири картини Костянтина Алтунина із зображеннями російських політиків. Охоронці закону вилучили портрет «Райдужний Мілонов», «Травесті» із зображенням Володимира Путіна та Дмитра Медведєва в нижній білизні, диптих «Еротичні сни депутата Мізуліної», а також картину «Від сповіді», яка зображує патріарха Кирила в наколках. 

Читайте також:  24 лютого 2024 року молодшому сержанту Коваленку Антону присвоєно звання Герой України (посмертно)

У прес-службі регіонального ДУМВС заявили, що поліцейські перевіряли інформацію про експозицію картин, які можуть порушувати чинне законодавство. Тепер полотна «направлені на дослідження, по закінченні якого буде прийнято процесуальне рішення». 

Депутат петербурзьких Законодавчих зборів Віталій Мілонов, який відвідав виставку, обурився і написав заяву в поліцію з вимогою провести перевірку, чи немає в експонатах ознак екстремізму. 

Читайте також:  На КПП "Тиса-Захонь" угорці викрили "дипломатичну" контрабанду сигаретами: стало відомо дані причетних осіб

«У "Музеї влади" були представлені скоріше не картини, а непристойні написи в місцях громадського користування», – заявив Віталій Мілонов

 

У Санкт-Петербурзі поліція закрила «Музей влади» і вилучила чотири картини (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: