fbpx
Право

«Єдина Росія» пропонує накласти заборону на продажу спиртного за готівку

Російські депутати придумали новий спосіб для боротьби з алкоголем. Як повідомляється, депутат Державної Думи від «Єдиної Росії» Олег Міхєєв розробив законопроект, який передбачає введення заборони на придбання алкогольних напоїв за готівку.

 Як зазначив депутат, після прийняття даного законопроекту придбати алкоголь можна буде лише за допомогою банківських карт і він вважає, що це дозволить краще контролювати продаж спиртних напоїв і, до того ж, обмежить їх продаж неповнолітнім. У пояснювальній записці до свого законопроекту Олег Міхєєв звернув увагу на те, що всі попередні ініціативи російського уряду так і не привели до бажаного ефекту і Росія так і залишається одним з лідерів за душевним споживанням алкоголю.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Міхєєв підкреслив, що його ініціатива призведе до того, що алкогольні напої зникнуть з невеликих магазинів і наметів крокової доступності, де найчастіше порушуються закони, що стосуються алкоголю. До того ж, на думку депутата, неповнолітні та маргінали, які в основному перебиваються випадковими заробітками і входять до головної групи соціального ризику, позбудуться можливості придбання спиртних напоїв.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За словами Міхєєва, впровадження нової системи не повинно зустріти ніяких перешкод, оскільки банківські карти дуже часто використовуються для нарахування заробітних плат.

 «Пора усвідомити: ми маємо справу не з проблемою смертності від неякісного алкоголю, а із справжньою соціальною і демографічною катастрофою. Відпустка алкоголю строго з пластикових карт буде дієвим заходом у боротьбі з алкоголізмом», – додав він.

  За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: