fbpx
Політика

Японія і Україна можуть підписати угоду про взаємний захист інвестицій – Фуміо Кісіда

  Україна і Японія зацікавлені у підписанні угоди про взаємний захист інвестицій, повідомив міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда.

 "Для посилення економічної співпраці між двома країнами, абсолютно необхідним є підписання угоди про інвестиції між двома країнами. Ми погодилися з приводу активізації діалогу, спрямованого на підписання цієї угоди", – повідомив японський міністр після переговорів з главою МЗС України Леонідом Кожарою в понеділок у Києві .

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Він зазначив, що Україна є країною, яка є постачальником великої кількості продуктів харчування, а значить має надзвичайно потужний економічний потенціал.

 "Японські підприємства зацікавлені в активізації економічного співробітництва, спрямованого на підписання відповідної угоди", – підкреслив Ф.Кісіда.

 Також за його словами, на переговорах сторони досягли згоди з приводу використання переваг обох країн у сфері науково-технічного потенціалу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 У свою чергу глава МЗС України зазначив, що ця угода важлива в рамках подальшого поглиблення торговельного співробітництва. "Проект угоди на сьогоднішній день відпрацьовується сторонами", – сказав український міністр.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: