РФ продовжує виконувати військові контракти з Сирією – Башар Асад

  Росія виконує військові контракти з Сирією, незважаючи на тиск інших держав, заявив президент республіки Башар Асад.

 "Я хочу сказати, що всі укладені контракти з Росією виконуються. І ні криза, ні тиск США, Європи та країн Затоки не завадили їх виконанню. Росія поставляє Сирії те, що потрібно для її захисту, та захисту її народу", – сказав він в інтерв’ю газеті "Известия", опублікованому в понеділок.

 При цьому він не став розкривати всі деталі військових контрактів між Росією і Сирією, заявивши, що "це частина секретів держави і збройних сил".

 Б. Асад зазначив, що з президентом Росії Володимиром Путіним його пов’язують давні відносини, що встановилися ще задовго до сирійської кризи.

 "Зараз необхідно все зусилля докласти всередині країни до вирішення сирійської кризи. Ми щодня втрачаємо людей, але коли обставини покращаться, тоді, безумовно, або я відвідаю президента Путіна, або запрошу його в Дамаск", – запевнив президент Сирії.

Related Post

 "Економічні санкції сьогодні блокують отримання сирійськими громадянами продуктів, ліків і пального. Це основні товари, необхідні для життя. І, відповідно, те, що зараз робить Сирійська держава через підписання договорів з Росією та іншими дружніми країнами – дозволяє налагодити забезпечення цими продуктами", – сказав Б. Асад.

 Що стосується підтримки Росією уряду Сирії, то, за словами Б.Асада, Москва не встає на сторону конкретного лідера, а "захищає принципи, яким вона належить, як мінімум вже 100 років: принципи незалежності і невтручання у внутрішні справи інших держав".

 "Крім того, Росія захищає свої інтереси в регіоні і це її право. Ці інтереси не обмежуються портом у Тартусі, наприклад. Її інтереси набагато глибші: удари терористів по Сирії ставлять під загрозу стабільність на всьому Близькому Сході. Дестабілізація тут відіб’ється і на Росії. Керівництво вашої країни на відміну від багатьох керівників західних країн це розуміє", – додав він.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Leave a Comment