fbpx
Політика

РФ продовжує виконувати військові контракти з Сирією – Башар Асад

  Росія виконує військові контракти з Сирією, незважаючи на тиск інших держав, заявив президент республіки Башар Асад.

 "Я хочу сказати, що всі укладені контракти з Росією виконуються. І ні криза, ні тиск США, Європи та країн Затоки не завадили їх виконанню. Росія поставляє Сирії те, що потрібно для її захисту, та захисту її народу", – сказав він в інтерв’ю газеті "Известия", опублікованому в понеділок.

 При цьому він не став розкривати всі деталі військових контрактів між Росією і Сирією, заявивши, що "це частина секретів держави і збройних сил".

 Б. Асад зазначив, що з президентом Росії Володимиром Путіним його пов’язують давні відносини, що встановилися ще задовго до сирійської кризи.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 "Зараз необхідно все зусилля докласти всередині країни до вирішення сирійської кризи. Ми щодня втрачаємо людей, але коли обставини покращаться, тоді, безумовно, або я відвідаю президента Путіна, або запрошу його в Дамаск", – запевнив президент Сирії.

 "Економічні санкції сьогодні блокують отримання сирійськими громадянами продуктів, ліків і пального. Це основні товари, необхідні для життя. І, відповідно, те, що зараз робить Сирійська держава через підписання договорів з Росією та іншими дружніми країнами – дозволяє налагодити забезпечення цими продуктами", – сказав Б. Асад.

 Що стосується підтримки Росією уряду Сирії, то, за словами Б.Асада, Москва не встає на сторону конкретного лідера, а "захищає принципи, яким вона належить, як мінімум вже 100 років: принципи незалежності і невтручання у внутрішні справи інших держав".

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 "Крім того, Росія захищає свої інтереси в регіоні і це її право. Ці інтереси не обмежуються портом у Тартусі, наприклад. Її інтереси набагато глибші: удари терористів по Сирії ставлять під загрозу стабільність на всьому Близькому Сході. Дестабілізація тут відіб’ється і на Росії. Керівництво вашої країни на відміну від багатьох керівників західних країн це розуміє", – додав він.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: