fbpx
Новини світу

РФ знову закликає США не втручатися в сирійський конфлікт

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив через телефон зі своїм американським колегою Джоном Керрі конфлікт, який триває в Сирії ось вже кілька років. Під час бесіди російський чиновник заявив про те, що військова інтервенція в Сирію є неприпустимою, оскільки лише посилить ситуацію у всьому регіоні. Крім того, Сергій Лавров поставив під сумнів слова американських чиновників, які заявили про причетність сирійського керівництва до застосування хімічної зброї у Східній Гуті.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

  Наостанок голова МЗС Росії закликав американців не чинити тиск на Дамаск, не піддаватися на провокації і дозволити експертам ООН спокійно виконати їх роботу і провести всі необхідні розслідування на місцях. Він підкреслив, що це особливо актуально зараз, коли починає з’являтися багато свідчень того, що застосування хімзброї у Східній Гуті насправді було результатом інсценування з боку опозиції.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

  Джон Керрі, у свою чергу, пообіцяв, що більш уважно розгляне всі аргументи Росії.

   За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: