fbpx
Політика

Росія отримала від Грузії чергову ноту протесту

Росія отримала від Грузії ноту протесту у зв’язку з поїздкою президента РФ Володимира Путіна до Абхазії. Як говориться в офіційному повідомленні, «візит Путіна став ще одним посяганням на територіальну цілісність і суверенітет Грузії».

Нота протесту була передана Росії через швейцарське посольство, так як в даний час між РФ і Грузією відсутні дипломатичні відносини. За відсутності посольств консульські функції виконує спеціально створене відділення в швейцарському посольстві.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Попередні ноти протесту Росія отримувала від Грузії в 2011 і 2012 роках, коли Абхазію і Південну Осетію відвідували міністр оборони РФ Анатолій Сердюков і прем’єр-міністр Дмитро Медведєв. Обох представників російської влади тоді звинуватили в порушенні грузинського кордону.

Нагадаємо, Грузія вважає Абхазію і Південну Осетію своїми територіями, а тому в’їзд в ці регіони з боку Росії заборонений.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Візит президента Росії до Абхазії був приурочений до річниці офіційного визнання республіки з боку РФ. Путін зустрівся з абхазьким президентом Олександром Анкваба і обговорив питання двосторонньої співпраці.

Володимир Путін відвідав з робочим візитом Абхазію (відео):

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: