fbpx
Політика

Медведєв готовий обговорити з Азаровим інтеграційні плани України

  Прем’єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що готовий "гранично відверто" обговорити з українським колегою Миколою Азаровим всі питання, пов’язані з можливою участю України в тих чи інших інтеграційних об’єднаннях – як з ЄС, так і на пострадянському просторі.

 "Ми зацікавлені в тому, щоб з нашими партнерами все обговорити гранично відверто", – сказав Д.Медведєв на початку зустрічі з М.Азаровим у Горках.

 "Ми з вами відносно недавно бачилися, але ви подзвонили і сказали, що є резон знову зустрітися, поговорити про ті інтеграційні проекти, в яких могла б взяти участь Україна", – звернувся російський прем’єр до українського колеги.

 Д.Медведєв повідомив також, що паралельно з прем’єрами переговори ведуть представники російської та української делегацій, у тому числі віце-прем’єри двох країн.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За словами глави російського уряду, сторонам можна було б обговорити "всі плюси і мінуси тих чи інших проектів".

 "Ми у вашому розпорядженні. Я пропоную і нам з вами, і нашим колегам, віце-прем’єрам, членам делегацій, експертам поговорити про юридичні, організаційні та економічні наслідки підписання Україною угоди про асоційоване членство з Євросоюзом, а також про можливості та наслідки, які пов’язані з членством у Митному союзі і майбутньому Євразійському економічному союзі", – підкреслив Д.Медведєв.

 Прем’єр РФ висловив надію на те, що "сьогоднішня розмова буде такою ж конструктивною і відвертою, якою вона була востаннє, коли ми зустрічалися в Сочі".

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 У свою чергу прем’єр-міністр України Микола Азаров зауважив: "Між нашими країнами існують дуже глибокі відносини, в тому числі в торгово-економічній сфері. І те, що ми обговорювали в Сочі, напевно, логічно знайде відображення в сьогоднішній нашій розмові. І перш за все щоб вирішити ті проблеми, які у нас стоять сьогодні, щоб вийти на ті параметри торговельно-економічного обороту, про який говорили глави держав і ми з вами. Переконаний, що за наявності бажання з двох сторін ми зможемо знайти рішення для цих питань".

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: