fbpx
Освіта

До 1 вересня в РФ побудували більше 40 тис нових шкіл – Медведєв

Прем’єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв сьогодні, 26 серпня, повідомив про те, що до нового навчального року в країні було побудовано 40 тисяч нових шкіл і відремонтовано понад 5 тисяч старих. У цілому, за словами Медведєва, на модернізацію системи регіональної освіти уряд цього року виділив 40 мільярдів доларів.

 «Всього з 2011 року вже 120 мільярдів рублів», – додав чиновник.

 За його словами, кількість шкіл в Росії, будівлі яких були раніше визнані аварійними, за останні п’ять років скоротилася вдвічі. При цьому Медведєв визнає, що дана проблема ще не вирішена остаточно і необхідно подумати, як її закрити. Також прем’єр-міністр розповів про те, що в рамках програми модернізації російські школи отримали 1 мільйон одиниць обладнання, спортивного інвентарю і близько 46 тисяч одиниць обладнання для медичного забезпечення учнів. Торкнувся він і питання харчування школярів. За словами Медведєва, шкільні їдальні також отримали понад 100 тисяч одиниць обладнання.

 Наостанок Дмитро Медведєв нагадав, що 1 вересня в перший клас піде 1,5 мільйона учнів. Він вважає, що уряд повинен зробити все можливе для того, щоб дітям було цікаво і комфортно вчитися.

  За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: