fbpx
Економіка

Гусєвський завод випускатиме елітний кришталь

Керівництво Гусєвського кришталевого заводу, закритого з причини боргів на початку минулого року, має намір відновити роботу вже в грудні. Власники підприємства хочуть відмовитися від випуску товарів народного споживання і робити ексклюзивні вироби за індивідуальним замовленням, розповів один із власників заводу, бізнесмен з Володимира Олексій Русаковской.

"Вироби виконуватимуться на замовлення, їх стануть купувати ті ж люди, що купують сьогодні оригінали Пікассо", – підкреслив Русаковський, додавши, що в проект вже вкладено 40 000 000 рублів, а сумарний обсяг інвестицій досягне 92000000 рублів. Співпрацювати з Гусєвським кришталевим заводом мають намір "Аерофлот", РЖД і Ощадбанк.

Такі нововведення зумовлені низьким попитом кришталю на ринку. Покупці все частіше роблять свій вибір на користь дешевого турецького посуду, який в кілька разів дешевший за той, що вироблявся на Гусєвському кришталевому заводі.

Олексій Русаковський додав, поява підприємства пов’язане з ім’ям купця Якима Мальцова, який постачав свою продукцію для царського двору. Працювати на Гусєвський кришталевий завод запрошені десять художників з Росії і зарубіжжя, в їх завдання входить розробка ексклюзивних ескізів. Всього ж колектив відродженого підприємства не перевищить двохсот чоловік. У завдання робітників будуть входити ограновування і гравіювання ексклюзивних виробів.

На сьогоднішній день ремонт заводського корпусу повністю завершений. Майстри приступили до кладки нової печі. Після встановлення нового обладнання буде проведено пробний пуск. Повністю запустити Гусєвський кришталевий завод власники обіцяють 29 грудня і вже влітку наступного року, після виходу підприємства на проектну потужність, обсяг вироблюваної продукції за планами власників повинен досягти шести тонн на добу.

Гусєвський кришталевий завод відроджується (відео):

За матеріалами: ИТРА-ТАСС

Читайте також: