fbpx
Політика

Тегеран вітає участь РФ в будівництві АЕС в Ірані

Посол Ісламської Республіки Іран в Росії Махмуд Реза Саджаді заявив в інтерв’ю російським ЗМІ, що офіційний Тегеран зацікавлений в участі Росії в спорудженні атомних потужностей на своїй території.

"З урахуванням того, що у нас є хороший досвід співпраці з Росією, ми, звичайно, будемо вітати її участь у будівництві додаткових атомних електростанцій на території нашої країни", – заявив Махмуд Реза Саджаді.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як повідомлялося раніше, нещодавно в Ірані була прийнята двадцятирічна програма розвитку атомної галузі, згідно з якою в країні передбачається будівництво нової потужності. Вони повинні дати можливість отримати 20 тисяч мегават електроенергії за допомогою атомної енергії.

Крім того, за словами посла, іранським фахівцям вже знайомі всі умови, стандарти та техніка російської сторони і цей факт тільки сприяє тому, щоб співпраця здійснювалася ще більш плідно.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, на початку цього місяця стало відомо, що найближчим часом Тегеран має намір підписати з Росією угоду про будівництво атомної електростанції на території Ісламської Республіки.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: