fbpx
Футбол

Суперкубок УЄФА-2013. «Баварію» і «Челсі» розсудить швед Йонас Ерікссон

У найближчу п’ятницю, 30 серпня, мюнхенська «Баварія» і лондонський «Челсі» вийдуть на поле празького стадіону «Еден Арена», щоб у чесній спортивній боротьбі вирішити, хто з них гідний підняти над своєю головою престижний трофей – Суперкубок УЄФА.

У матчі за Суперкубок УЄФА один з одним грають переможці Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Нагадаємо, що в сезоні-2012/2013 Лігу чемпіонів виграла «Баварія», а Лігу Європи – «Челсі». Цікавий факт: і в «Баварії», і в «Челсі», незважаючи на завойовані в Європі трофеї, змінилися тренери. Мюнхенський клуб тепер тренує екс-наставник «Барселони» Хосеп Гвардіола, а лондонський клуб – екс-наставник «Реалу» Жозе Моурінью. Таким чином, два тренери, які не так давно протистояли один одному в іспанській Прімері, тепер знову зійдуться у футбольній битві, але вже з іншими командами і зовсім в іншому турнірі.

Матч за Суперкубок УЄФА-2013 «Баварія» – «Челсі» пройде не в Монако. Нагадаємо, що починаючи з 1998 року поєдинки за цей трофей проводилися на стадіоні «Луї II». Цього року, матч «Баварія» – «Челсі» честі прийняти була удостоєна Прага. Раніше повідомлялося, що починаючи з цього року, матчі за Суперкубок УЄФА будуть проводитись на різних стадіонах.

П’ятничний поєдинок «Баварія» – «Челсі» обслужить досвідчений шведський рефері Йонас Ерікссон, у послужному списку якого вже 75 єврокубкових матчів. Допомагати в роботі Йонасу Ерікссону будуть його співвітчизники: Даніель Вернмарк і Матіас Класеніус. Четвертим рефері призначений Стефан Віттберг, а додатковими помічниками головного судді матчу будуть Маркус Стрьомбергссон і Стефан Йоганнессон.

Нагадаємо, що минулого року володарем Суперкубка УЄФА став мадридський «Атлетико», який досить несподівано розгромив лондонський «Челсі» з рахунком 4:1. Що ж, клуб з Лондона вдруге поспіль зіграє у матчі за Суперкубок, а торішній програний поєдинок, як ми зазначали вище, був останнім, проведеним на стадіоні «Луї II».

Читайте також: