fbpx
Кінотеатри

Пітер Грінуей оцифрує свої фільми в Росії

Британський художник, режисер, письменник, лібретист і куратор Пітер Грінуей виявив бажання оцифрувати свої фільми в російському Держфільмофонді, розповів директор фонду Микола Бородачов. До роботи команда британського автора приступить на початку наступного року.

Відмінна риса кіноробіт Грінуея – досягнення синтезу художнього та документального кіно. Світову популярність йому принесли такі фільми, як «Контракт рисувальника», «Відлік утоплеників», «Інтимний щоденник», «Зед і два нулі» і три картини із серії «Валізи Тульса Люпера». Пітер Грінуей – володар призів Каннського та Венеціанського кінофестивалів, він вважає себе не режисером, а «гібридом, працюючим на стику кіно, живопису і літератури».

Британський автор – великий шанувальник Росії, він неодноразово співпрацював з російськими акторами, відвідував Московський кінофестиваль. Зараз він зайнятий роботою над байопіком про Сергія Ейзенштейна – «Ейзенштейн у Гуанахуато», в якому розповідається про подорож режисера Мексикою під час зйомок картини «Хай живе Мексика!» 1931 року.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: