fbpx
Театр

Мікеле Плачідо зіграє у виставі «Дядя Ваня»

Італійський актор і режисер Мікеле Плачідо, відомий російським глядачам за виконанням головної ролі у серіалі «Спрут», активно грає на сцені. Нещодавно він постав в образі композитора Джузеппе Верді, а тепер готується до нової ролі в постановці «Дядя Ваня» за п’єсою Антона Чехова.

«Чехов – один з найвидатніших театральних драматургів. І насправді дуже близький італійцям. Був в Італії режисер Пеппіно Патроні Гріффіт, який говорив, що Чехов – неаполітанець за духом», – розповів Плачідо, додавши, що Антон Павлович Чехов універсальний, тому що розповідає нам про нас самих.

Свою професійну кар’єру Плачідо починав саме з театру. Навіть знайшовши небувалу популярність в кінематографі, він ніколи не залишав сцени. Зі своїми моноспектаклями актор об’їхав багато фестивальних майданчиків Італії. «У "Дяді Вані" я собі відвів не головну роль – я буду грати професора Серебрякова. Тому що відчуваю деяку схожість … Серебряков – письменник і думає, що популярний, я ж актор, і теж думаю, що досить популярний», – розповів про свою роль Мікеле Плачідо.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: