fbpx
Політика

Микола Азаров хоче відновити обсяги українсько-російського товарообігу

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає найголовнішою темою, яка сьогодні, 26 серпня, буде обговорюватися з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, – відновлення обсягів українсько-російського товарообігу. Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.

«Нам необхідно відновлювати і нарощувати обсяги нашого взаємного товарообігу, тому що хороша динаміка товарообігу це основне досягнення економічних відносин», – сказав Микола Азаров у Москві, підкресливши при цьому необхідність зміцнення коопераційних зв’язків.

У свою чергу глава російського уряду зазначив, що обом сторонам можна було б обговорити «всі плюси і мінуси тих чи інших проектів».

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Раніше повідомлялося, що російська сторона планує попередити українських колег про негативні наслідки для торгівлі між двома державами в тому випадку, якщо Україна все-таки створить з Євросоюзом зону вільної торгівлі. Зокрема, «негативними наслідками» можуть бути введення тимчасових мит, кількісні обмеження, ускладнення митних процедур та інші тарифні рішення. Володимир Путін уточнив, що Микола Азаров прибуде до Росії разом з делегацією для проведення консультацій у світлі співробітництва України з Євросоюзом.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Разом з тим представники уряду України наполягають на тому, що порядок денний не обмежується митною проблематикою, обговорити планується і накопичені «газові питання».

Нагадаємо, що Росія нещодавно в «профілактичних цілях» вже вводила суцільний огляд українських товарів (цей режим діяв у період з 14 по 20 серпня 2013 року).

Варто відзначити, що раніше майбутнє відносин між країнами вже обговорили Віктор Янукович та Володимир Путін.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: