fbpx
Кінотеатри

Фестиваль короткометражних фільмів “Коротше” стартував у Калінінграді

Сьогодні, 23 серпня, в Калінінграді стартував I міжнародний фестиваль короткометражних фільмів "Коротше", в якому візьмуть участь російські і європейські кінематографісти.

«Основна ідея фестивалю – створити майданчик, де професіонали і молоді таланти зможуть заявити про себе, а провідні продюсерські компанії знайдуть свіжі ідеї. До оргкомітету цього року надійшло більше 280 робіт молодих режисерів, деякі з них знімали свої фільми спеціально для "Коротше"», – розповів представник оргкомітету фестивалю, додавши, що в основний конкурс відібрано 44 картини.

На фестивалі «Коротше» будуть представлені як стрічки-учасниці каннського кіноогляду Short Corner, так і роботи, до сьогоднішнього дня нікому не відомі. «Родзинка» калінінградського фестивалю короткометражок – анімаційні стрічки у форматі IMAX.

До складу журі фестивалю увійшли режисер Гліб Орлов, продюсери Ігор Толстунов і Микита Тринкін, поет і актор Олег Груз. «Як вже прийнято говорити, буде цікаво, весело і на рівні», – зазначив програмний директор кінофестивалю Артем Рижков.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: