fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Мірошниченко закликає бойкотувати мережу кав’ярень «Кофе Хауз»

 Член ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко через свою сторінку в Facebook запропонував громадянам бойкотувати мережу кав’ярень «Кофе Хауз», яку він до того ж назвав «ригаловкою». Він вважає, що слід організувати жорсткий тролінг цього закладу і провести цілий флеш-моб.

Мірошниченко закликав всіх бажаючих ділитися своїми пропозиціями щодо цього.

Слід зауважити, що така реакція з його боку з’явилася неспроста. Мірошниченко послався на публікацію блогера, який розповів про свій досвід відвідин одного із закладів цієї мережі. Там йдеться про те, що коли він робив замовлення українською мовою, дівчина-офіціант перекладала все російською, а коли він попросив її спілкуватися з ним українською, вона йому відмовила.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Крім того, коли він ішов з кав’ярні, над ним почали кепкувати, внаслідок чого він вирішив написати скаргу і попросив надати йому для цього «книгу скарг». Але, замість цього до нього підійшов молодий хлопець, що працює в цьому закладі, і порадив не витрачати час, так як керівництво мережі не звертає на подібні скарги уваги.

Виявляється, що в мережі «Кофе Хауз» офіціантам забороняють говорити українською. Вони можуть спілкуватися з відвідувачами лише російською – виняток може бути лише в тому випадку, якщо відвідувач іноземець.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Цей молодий працівник кав’ярні розповів про те, що на тренінгу він запитував щодо використання персоналом української мови, на що йому відповіли наступне: «Тільки російською. Тут всі чудово розуміють російську і для 1% «повернених» ніхто стандарти міняти не буде».

Примітно, що в «Стандартах обслуговування гостей» дійсно вказується, що працівники даної мережі можуть спілкуватися з гостями та колегами лише російською.

Читайте також: