ВО «Свобода» проти євроінтеграційного законопроекту – депутат

Представники ВО «Свобода» не голосуватимуть за антидискримінаційний законопроект. Про це в ході національного круглого столу заявив депутат-«свободівець» Ігор Швайка.

За словами Швайки, у партії не підтримують «толерантності» щодо гомосексуалізму.

«Це руйнує українську самобутність і це призводить до нівелювання національних цінностей», – стверджує Ігор Швайка.

У цьому контексті опозиціонер навів приклад головуючої в Євросоюзі Литви, де заборонена будь-яка пропаганда гомосексуалізму.

Нагадаємо, що раніше народний депутат України Вадим Колесніченко запропонував Верховній Раді заборонити пропаганду одностатевих відносин, спрямовану на дітей. Про це сказано в законопроекті N1155 «Про заборону спрямованої на дітей пропаганди одностатевих сексуальних відносин».

Related Post

Раніше повідомлялося, що в ООН вимагають припинити дискримінацію і зняти з розгляду українським парламентом гомофобного закону.

Додамо, що Євросоюз відмовить Україні в підписанні Угоди про асоціацію та безвізовому режим, якщо Верховна Рада таки прийме гомофобний закон. Крім того, депутат Європейського парламенту Марей Корнеліссен написала листа до українського парламенту з проханням зняти з розгляду законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму. Міністр закордонних справ Нідерландів Розенталь раніше відповів на запитання уряду, підтримуючи дану точку зору. Він сказав, що у разі, якщо Україна все-таки прийме гомофобний закон, то Нідерланди накладуть вето на рішення Європейського парламенту щодо лібералізації візового законодавства з Україною.

Депутат німецького Бундестагу Фолькер Бек від партії «Зелених» упевнений, що можливе прийняття закону про заборону пропаганди гомосексуалізму Верховною Радою України означає «кінець свободи слова, кінець демократії».

За матеріалами: УНН

Leave a Comment