fbpx
Політика

Місія Кокса-Кваснєвського відзвітує про перспективу підписання Угоди про асоціацію 30 вересня

Керівники місії Європейського парламенту Александр Кваснєвський і Пет Кокс відзвітують про перспективи України у підписанні Угоди про асоціацію з Європейським союзом 30 вересня 2013 року. Про це повідомив лідер ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, в раді Євросоюзу будуть приймати рішення щодо України 21 жовтня, а звіт місії Кокса-Кваснєвського буде оприлюднений 30 вересня. Тобто, підкреслив політик, можна говорити про те, що максимальний термін для демонстрації політичної волі і прийняття всіх актів законодавства щодо підписання Угоди про асоціацію – півтора місяця. Про це Арсеній Яценюк заявив, виступаючи на засіданні національного круглого столу «Згода в ім’я європейського майбутнього».

Лідер опозиції зазначив, що зараз парламентська меншість наполягає на комплексному підході і комплексному виконанні всіх вимог, які є необхідними для підписання Угоди про асоціацію. Зокрема, опозиція вимагає звільнення політв’язнів, ліквідацію вибіркового правосуддя, а також проведення реформи виборчого законодавства та правоохоронної системи України.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Крім того, на думку Арсенія Яценюка, в Україні необхідно посилити пропагандистську діяльність і показати українському суспільству переваги асоціації з Євросоюзом. За словами опозиціонера, представники «Батьківщини» вже звернулися до всіх українських національних каналів з проханням про розміщення рекламного ролика про асоціацію з Євросоюзом. Яценюк додав, що партія збирається інформувати українське суспільство за допомогою роздачі листівок, де буде сказано про всі переваги європейського вибору.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Яценюк нагадав, що зараз Росія активно пропагує Митний союз в Україні, і не можна допустити засилля «російської пропаганди» в українському інформаційному просторі.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: