fbpx
Політика

ВО «Свобода» проти євроінтеграційного законопроекту – депутат

Представники ВО «Свобода» не голосуватимуть за антидискримінаційний законопроект. Про це в ході національного круглого столу заявив депутат-«свободівець» Ігор Швайка.

За словами Швайки, у партії не підтримують «толерантності» щодо гомосексуалізму.

«Це руйнує українську самобутність і це призводить до нівелювання національних цінностей», – стверджує Ігор Швайка.

У цьому контексті опозиціонер навів приклад головуючої в Євросоюзі Литви, де заборонена будь-яка пропаганда гомосексуалізму.

Нагадаємо, що раніше народний депутат України Вадим Колесніченко запропонував Верховній Раді заборонити пропаганду одностатевих відносин, спрямовану на дітей. Про це сказано в законопроекті N1155 «Про заборону спрямованої на дітей пропаганди одностатевих сексуальних відносин».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Раніше повідомлялося, що в ООН вимагають припинити дискримінацію і зняти з розгляду українським парламентом гомофобного закону.

Додамо, що Євросоюз відмовить Україні в підписанні Угоди про асоціацію та безвізовому режим, якщо Верховна Рада таки прийме гомофобний закон. Крім того, депутат Європейського парламенту Марей Корнеліссен написала листа до українського парламенту з проханням зняти з розгляду законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму. Міністр закордонних справ Нідерландів Розенталь раніше відповів на запитання уряду, підтримуючи дану точку зору. Він сказав, що у разі, якщо Україна все-таки прийме гомофобний закон, то Нідерланди накладуть вето на рішення Європейського парламенту щодо лібералізації візового законодавства з Україною.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Депутат німецького Бундестагу Фолькер Бек від партії «Зелених» упевнений, що можливе прийняття закону про заборону пропаганди гомосексуалізму Верховною Радою України означає «кінець свободи слова, кінець демократії».

За матеріалами: УНН

Читайте також: