fbpx
Футбол

Чемпіонат світу 2018 року в Росії відбудеться – ФІФА

Генеральний секретар ФІФА Жером Вальке висловив позицію федерації щодо російського закону про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх,  про скасування чемпіонату світу 2018 року в Росії не йдеться.

"Не питайте мене, чи означає, що ФІФА може загрожувати тим, що відбере у Росії право провести чемпіонат світу. Не означає. Йдеться про дискусію між нами і російськими органами влади. Ми чекаємо роз’яснень. Дискримінація на чемпіонаті світу нам не потрібна. У нас прийнята нульова толерантність щодо дискримінації, і йдеться не тільки про расизм, але про все, що може обмежити свободи людини: політичні погляди, сексуальна орієнтація, і так далі", – цитує Ж.Вальке офіційний сайт ФІФА.

За словами Ж.Вальке, ФІФА вважає боротьбу проти дискримінації надзвичайно важливим завданням. "У світі спорту існують певні принципи, коли мова заходить про боротьбу проти дискримінації та расизму. Це надзвичайно важливо для нас. Ми запросили роз’яснення, і здаватися в нашій боротьбі проти дискримінації не збираємося. Ми повинні забезпечити захист різних думок, що є правом кожного з нас, і зробити наш світ кращим. Ми знаходимося в хороших відносинах з Росією. Відмовлятися від своїх принципів ми не збираємося", – сказав Ж.Вальке.

Матчі фінальної стадії чемпіонату світу з футболу 2018 року приймуть 11 російських міст. Ігри проходитимуть з 8 червня до 8 липня.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: