fbpx
Новини світу

Бредлі Меннінг звернеться до президента США Обами з проханням про помилування

Інформатор WikiLeaks Бредлі Меннінг буде звертатися до американського президента Барака Обами з проханням про помилування. Про це повідомив адвокат Меннінга Девід Кумбс, підкресливши, що прохання про помилування планується направити президентові Сполучених Штатів вже наступного тижня.

Адвокат Меннінга звертає увагу, що його підзахисний, який вчора був засуджений судом до 35-ти років позбавлення волі, отримав більш суворе покарання, ніж, наприклад, отримують торговці зброєю, а також вбивці. За словами адвоката, які наводяться сьогодні в ЗМІ, в проханні про помилування буде відзначено, що надання розголосу секретних документів Бредлі Меннінга було зроблено «тільки через любов до своєї країни».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Нагадаємо, що Бредлі Меннінг передав близько семисот тисяч секретних документів інтернет-порталу WikiLeaks, засновником якого є відомий Джуліан Ассанж. Серед переданих WikiLeaks документів були й такі, в яких йшлося про порушення прав людини в Іраку з боку американських військовослужбовців.

Нагадаємо, вчора ввечері з’явилася інформація про те, що засуджений до 35-ти років тюремного ув’язнення Бредлі Меннінг буде мати право на дострокове звільнення. Після винесення вироку, сайт Wikileaks відреагував на нього своєю заявою, в якій говориться наступне: «Значна стратегічна перемога у справі Бредлі Меннінга. Він має право на звільнення менш ніж через 9 років».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: