У Музеї історії Києва відкрилася виставка живопису Івана Марчука “Нерозгадані таємниці”

 Сьогодні, 22 серпня, в музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва», (Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 7) відкрилася виставка живопису відомого майстра Івана Марчука «Нерозгадані таємниці». Починаючи з сьогоднішнього дня жителі та гості столиці отримають унікальну можливість подивитися майже 60 картин народного художника України, лауреата Національної премії України імені Т. Г. Шевченка Івана Марчука.

Іван Степанович Марчук – сучасний український живописець, який широко відомий у всьому світі. Про це свідчить той факт, що художник став єдиним українцем, включеним до списку ста нині живих геніїв. Іван Марчук на це сказав наступне: «Я не вважаю себе кращим художником. Я просто вважаю себе особливим, не таким, як усі».

На відкритті виставки живопису «Нерозгадані таємниці» був присутній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Олександр Павлович побажав видатному художнику довгих років життя і творчих успіхів і сказав, що вся Україна пишається тим, що саме в цій країні живе така людина.

Related Post

Під час своєї офіційної промови Іван Марчук подякував всім людям, які прийшли в цей день на виставку, і тим, які ще її відвідають. Він сказав, що він віддав все своє життя заради створення картин і хоче, щоб його твори побачили якомога більше людей. «Картини – це мої «діти». Я хочу, щоб мої «діти» розійшлися по всьому світу», – сказав Іван Марчук.

У рамках офіційного відкриття виставки в Музей історії Києва видавничим домом «Фоліо» був переданий двотомник «Історія Києва». Усього таких книг тільки 5: шкіряна обкладинка, італійський папір, вставки зі спеціального паперу, який виготовлений ​​за технологією XIV століття. Також був нагороджений 100-тисячний відвідувач, якому видали спеціальний вхідний квиток, який надає право завжди безкоштовно відвідувати будь-які заходи і виставки в Музеї історії Києва.

Leave a Comment