fbpx
Суспільство

У Музеї історії Києва відкрилася виставка живопису Івана Марчука “Нерозгадані таємниці”

 Сьогодні, 22 серпня, в музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва», (Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 7) відкрилася виставка живопису відомого майстра Івана Марчука «Нерозгадані таємниці». Починаючи з сьогоднішнього дня жителі та гості столиці отримають унікальну можливість подивитися майже 60 картин народного художника України, лауреата Національної премії України імені Т. Г. Шевченка Івана Марчука.

Іван Степанович Марчук – сучасний український живописець, який широко відомий у всьому світі. Про це свідчить той факт, що художник став єдиним українцем, включеним до списку ста нині живих геніїв. Іван Марчук на це сказав наступне: «Я не вважаю себе кращим художником. Я просто вважаю себе особливим, не таким, як усі».

Читайте також:  В Чернівецькій області цивільні мешканці напали на працівника ТЦК: для самозахисту військовослужбовець здійснив постріли (ВІДЕО)

На відкритті виставки живопису «Нерозгадані таємниці» був присутній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Олександр Павлович побажав видатному художнику довгих років життя і творчих успіхів і сказав, що вся Україна пишається тим, що саме в цій країні живе така людина.

Під час своєї офіційної промови Іван Марчук подякував всім людям, які прийшли в цей день на виставку, і тим, які ще її відвідають. Він сказав, що він віддав все своє життя заради створення картин і хоче, щоб його твори побачили якомога більше людей. «Картини – це мої «діти». Я хочу, щоб мої «діти» розійшлися по всьому світу», – сказав Іван Марчук.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

У рамках офіційного відкриття виставки в Музей історії Києва видавничим домом «Фоліо» був переданий двотомник «Історія Києва». Усього таких книг тільки 5: шкіряна обкладинка, італійський папір, вставки зі спеціального паперу, який виготовлений ​​за технологією XIV століття. Також був нагороджений 100-тисячний відвідувач, якому видали спеціальний вхідний квиток, який надає право завжди безкоштовно відвідувати будь-які заходи і виставки в Музеї історії Києва.

Читайте також: