fbpx
Новини світу

США підтримують євроінтеграційні прагнення України

Сполучені Штати Америки привітали Україну з наступаючим Днем незалежності і висловили їй свою підтримку в прагненні стати процвітаючою європейською державою з вільною економікою і демократією.

«Американський і український народи поділяють славну історію як партнери і як друзі. Кожен день ми працюємо разом над спільними важливими питаннями, починаючи від сприяння економічному зростанню та диверсифікації джерел енергетики до співробітництва з питань ядерної безпеки», – йдеться в заяві державного секретаря Джона Керрі, яку він зробив від імені президента США Барака Обами та американського народу. 

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

США залишається на боці України, яка намагається виконати всі умови Європейського Союзу, необхідні для підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті в листопаді. Крім того, Америка «вітає українські зусилля з просування глобального миру та безпеки в країнах-сусідах Європи і по всьому світу» і з нетерпінням чекає продовження співпраці у цьому напрямку, а також сподівається на зміцнення дружніх відносин між урядами двох держав та їх мешканцями.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: