fbpx
Футбол

Ліга Європи. «Нимме Калью» – «Дніпро»: невідомий естонський клуб проти амбітної української команди

Сьогодні в Таллінні свій єврокубковий сезон розпочне дніпропетровський «Дніпро». Підопічні Хуанде Рамоса зіграють з маловідомим в Європі естонським футбольним клубом під назвою «Нимме Калью». Розсудить команди представник Ісландії Крістінн Якобссон.

Естонський футбольний клуб «Нимме Калью» намагався пробитися в груповий етап Ліги чемпіонів. Досить-таки несподівано в другому кваліфікаційному раунді естонський клуб залишив за бортом турніру фінський ХІК, а от на стадії третьої кваліфікації естонці начисто програли клубу «Вікторія» (Плзень) із загальним рахунком 2:10. Ні в кого не викликає сумніву, що в протистоянні «Нимме Калью» – «Дніпро» саме український клуб є фаворитом. «Дніпро», безумовно, досвідченіший, а клас його гравців на порядок вищий за клас представників естонського клубу.

Підопічні Хуанде Рамоса не зовсім вдало розпочали сезон в УПЛ, а наступних двох турах «Дніпру» доведеться грати з «Шахтарем» і київським «Динамо», тобто, з прямими конкурентами в боротьбі за високі місця в українській футбольній першості. Хуанде Рамосу необхідно грамотно розподілити сили своїх підопічних, адже майбутні матчі в УПЛ важливі, але важливо домогтися позитивних результатів і в Лізі Європи.

Не допоможуть сьогодні «Дніпру» Стрініч і Калинич: перший – через травму, а другий – через дискваліфікацію. Ці втрати не можна назвати для «Дніпра» критичними, оскільки і Стрініча, і Калініча є ким замінити. Іспанський наставник дніпропетровського «Дніпра» Хуанде Рамос вже встиг привчити всіх до частих ротацій складу, а тому передбачити, хто вийде сьогодні на поле в українського клубу дуже складно.

Напередодні матчу «Нимме Калью»  «Дніпро», Хуанде Рамос заявив, що для його команди однаково важливі і єврокубки, і внутрішня футбольна першість. А його колега, Ігор Прінс, підкреслив, що «Дніпро» безумовний фаворит матчу, проте естонський клуб має намір зіграти в хороший футбол і досягти позитивного для себе результату.

Матч «Нимме Калью»  – "Дніпро" розпочнеться о 20:00 за київським часом, а пряма трансляція цього поєдинку запланована на телеканалі "2+2".

Читайте також: