fbpx
Політика

Кучерена: «У Сноудена немає надій на справедливий суд в США після вироку Меннінгу»

Колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, що отримав нещодавно в Росії тимчасовий притулок, після вироку інформатору Wikileaks Бредлі Меннінгу міг переконатися, що справедливого правосуддя в США чекати не доводиться. Про це заявив журналістам представник Сноудена, адвокат Анатолій Кучерена.

"Ми з Едвардом обговорювали цю тему – суд над Меннінгом. Навіть якщо Едвард думав повертатися в США, щоб був справедливий суд, то в даному випадку, очевидно, абсолютно нікого не цікавить позиція людини, її мотиви. Усе пов’язано з тим, що треба посадити за розкриття інформації", – сказав Кучерена.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Російський адвокат додав, що якщо до суду у Сноудена ще могли залишатися якісь надії на справедливість, то зараз їх немає. "Якщо Меннінгу дають 35 років за те, що він розкрив інформацію про вбивство мирних жителів, то про яку справедливість суду можна говорити, у тому числі, щодо Едварда?" – зазначив Анатолій Кучерена.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що військовий суд США засудив Бредлі Менінга до 35 років тюремного ув’язнення за передачу сайту Wikileaks для публікації відеозапису ударів з повітря по мирних жителях Іраку, в результаті яких загинули також і журналісти. Крім того, Менінг передав близько 250 тисяч дипломатичних депеш держдепартаменту США.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: