fbpx
Політика

Депутат «Єдиної Росії» хоче заборонити чиновникам купувати дорогі автомобілі

 Депутат «Єдиної Росії» Олексій Журавльов виступив з ініціативою заборонити регіональним чиновникам купувати автомобілі, що коштують більше, ніж один мільйон рублів. Наскільки відомо, він вже розробив відповідний законопроект.  

У документі наголошується, що чиновники можуть придбати автомобіль дорожчий за цю вартість лише за свій особистий рахунок і за умови того, що будуть користуватися ним лише в неробочий час. За словами Журавльова, йому вже вдалося зібрати 146 тисяч підписів виборців на підтримку законопроекту.  

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 У той же час, Журальовв не пояснив, чому пропонує застосовувати дану заборону лише для регіональних держслужбовців. Депутат зазначив лише те, що його колеги використовують автомобілі, що коштують менше, ніж один мільйон рублів. 

 «А ось голови адміністрацій дозволяють собі більш дорогі покупки», – додав він.  

 Зауважимо, що в Держдумі вже був зареєстрований цього року законопроект, який забороняє чиновникам усіх рівнів купувати автомобілі, що коштують більше, ніж три мільйони рублів. Його також розробили депутати «Єдиної Росії». Однак опозиціонер Олексій Навальний зумів зібрати на сайті «Російської громадської ініціативи» понад 100 тисяч підписів на підтримку закону, що забороняє купувати автомобілі, що коштують більше, ніж 1,5 мільйони рублів.  Тепер його ініціативу зобов’язані розглянути на федеральному рівні.    

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: