Бригинець зареєстрував законопроект, що зобов’язує міліціонерів носити іменну спецодяг

 Депутат Верховної Ради України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець повідомив про те, що він зареєстрував у парламенті законопроект про внесення змін до Закону України «Про міліцію» під номером № 3110.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Бригинець нагадав, що йдеться про законопроект, згідно з яким міліціонери будуть зобов’язані носити спецодяг з власним розпізнавальним знаком, розміщеним на видному місці. У тому випадку, якщо міліціонер буде в шоломі, відповідний знак повинен буде розміщений і на ньому, щоб у разі необхідності мати можливість ідентифікувати особистість того чи іншого правоохоронця.

Related Post

Раніше Бригинець вже говорив про те, що працює над відповідним законопроектом. Він приступив до нього після мітингу під Київрадою 19 серпня, коли міліціонери не пропускали в будівлю народних депутатів, тим самим порушуючи закон «Про статус народного депутата». Крім того, у цей день були зафіксовані випадки застосування сили до депутатів з боку правоохоронців.

Враховуючи те, що в таких випадках вкрай складно встановити, хто з міліціонерів порушив закон, Бригинець і вирішив розробити цей законопроект.

Leave a Comment