fbpx
Політика

Бригинець зареєстрував законопроект, що зобов’язує міліціонерів носити іменну спецодяг

 Депутат Верховної Ради України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець повідомив про те, що він зареєстрував у парламенті законопроект про внесення змін до Закону України «Про міліцію» під номером № 3110.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Бригинець нагадав, що йдеться про законопроект, згідно з яким міліціонери будуть зобов’язані носити спецодяг з власним розпізнавальним знаком, розміщеним на видному місці. У тому випадку, якщо міліціонер буде в шоломі, відповідний знак повинен буде розміщений і на ньому, щоб у разі необхідності мати можливість ідентифікувати особистість того чи іншого правоохоронця.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Раніше Бригинець вже говорив про те, що працює над відповідним законопроектом. Він приступив до нього після мітингу під Київрадою 19 серпня, коли міліціонери не пропускали в будівлю народних депутатів, тим самим порушуючи закон «Про статус народного депутата». Крім того, у цей день були зафіксовані випадки застосування сили до депутатів з боку правоохоронців.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Враховуючи те, що в таких випадках вкрай складно встановити, хто з міліціонерів порушив закон, Бригинець і вирішив розробити цей законопроект.

Читайте також: