fbpx
Політика

Прихильники євроінтеграції повинні радіти ситуації з Росією – Медведчук

 Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук вважає, що після вступу України до Європейського союзу та створення зони вільної торгівлі, ситуація, яка зараз спостерігається на митному кордоні Росії та України, стане постійною. Крім того, Медведчук допускає і те, що Україні доведеться задуматися про те, щоб покинути зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Він в черговий раз підкреслив, що спеціально для України в Росії не винаходили ніякого особливого режиму проходження митниці – такий режим використовується для всіх країн Європи.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Тобто Росія де-факто визнала нашу країну не тільки європейською, але і ставиться до неї як до повноцінного члена ЄС», – написав Медведчук у своєму блозі.  

За його словами, прихильники євроінтеграції повинні радіти такому повороту подій, а не критикувати Росію. Він з іронією зазначив, що дії Росії свідчать про величезний прогрес України на шляху євроінтеграції.

Враховуючи те, що Медведчук не поділяє ідею приєднання до Євросоюзу, не дивно те, що він також написав про те, що створення ЗВТ з цим об’єднанням завдасть серйозної шкоди українському експорту.  

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він також підтримує думку радника Путіна Сергія Глазьєва про те, що імпорт з країн Євросоюзу в кінцевому підсумку вб’є український торговельний баланс і приведе країну до дефолту за зовнішньоекономічними фінансовими зобов’язаннями.

Наостанок Медведчук додав, знову ж таки з іронією, що все це, звичайно, інсинуації і в Європі з нетерпінням чекають українську продукцію.

За матеріалами: korrespondent. net

Читайте також: