fbpx
Новини світу

Інспекція українських підприємств корпорації «Roshen» розпочнеться восени – Онищенко

  Інспекції українських підприємств корпорації "Рошен", яка має намір відновити постачання кондитерської продукції в РФ, почнуться восени, повідомив "Інтерфаксу" у середу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"З урахуванням того, що вже 21 серпня, інспекції, ймовірно, почнуться вже восени", – сказав він.

На цьому тижні Г. Онищенко заявив, що Україна приймає недостатні заходи для повернення кондитерської продукції компанії "Рошен" на ринок РФ. За його словами, українська сторона не поспішає виконувати домовленості, щодо повернення продукції "Рошен".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Минулої п’ятниці в Москві на переговорах з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком були досягнуті домовленості про механізм повернення кондитерської продукції "Рошен" до Росії. Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Росспоживнагляд після інспекції допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії. Також досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Точні терміни повернення на російський ринок цукерок "Рошен" не визначені, заявив у минулу п’ятницю "Інтерфаксу" Г. Онищенко. "Ми будемо називати терміни, коли будуть вирішені базові питання: коли будуть акредитовані українські лабораторії та відбудеться повна інспекція заводів-виробників", – сказав глава Росспоживнагляду.

У липні санітарна служба заборонила постачання шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках "Рошен".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: