fbpx
Освіта

Українські п’ятикласники не отримуватимуть оцінки в першому півріччі

Міністерство освіти і науки України рекомендує школам протягом першого семестру нинішнього навчального року не виставляти оцінки п’ятикласникам. До цього заходу відомство рекомендує вдатися для того, щоб максимально полегшити процес адаптації школярів, розповів заступник глави Міністерства освіти та науки України Борис Жебровський.

Учні п’ятих класів почнуть новий 2013/14 навчальний рік за новими стандартами, тому їм необхідний адаптаційний період. «Протягом трьох років українська школа перебуває в стадії глибоких реформ. Весь цей час ми працюємо над впровадженням нових стандартів і програм. Зокрема, цього року – для 2-х і 5-х класів», – сказав Борис Жебровський, додавши, що підручники для другокласників і п’ятикласників в усі школи країни вже завезені.

У цьому місяці пройдуть обов’язкові збори класних керівників п’ятих класів, на яких педагоги отримають відповідні рекомендації. Також до початку навчального року Міносвіти рекомендує провести збори батьків п’ятикласників. Ще одним нововведенням для учнів п’ятих класів є відмова від навчання в другу зміну. ​​

За матеріалами: osvita.ua

Читайте також: