fbpx
Освіта

Міністерство освіти та науки РФ розмістило держзамовлення на розробку концепції шкільної історичної освіти

На російському сайті держзакупівель з’явилося замовлення Міністерства освіти і науки вартістю 11,4 млн рублів на розробку концепції шкільної історичної освіти. В обов’язки виконавців замовлення буде входити «організація і проведення науково-дослідних робіт з супроводження та розробки концепції шкільної історичної освіти з метою забезпечення національної консолідації, єдності і безпеки Росії».

Для початку виконавці повинні будуть досліджувати систему викладання історії, існуючу на сьогоднішній день в російських школах. Потім за допомогою опитувань потрібно буде визначити ставлення росіян до історичних подій, дат, понять і персон. На третьому етапі передбачається провести розробку концепції шкільної освіти, спираючись на російські історико-культурні стандарти.

Після виконання держзамовлення експерти обговорять вироблену концепцію і підготують базу для застосування її на практиці. На виконання замовлення дається вісім місяців, переможець тендеру стане відомий на початку жовтня поточного року.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: