fbpx
Політика

Угода про асоціацію з Євросоюзом буде гарантувати незалежність України – Тимошенко

  Питання укладання Угоди про асоціацію з Євросоюзом є питанням існування України, оскільки приєднання до ЄС буде гарантувати незалежність нашої країни, заявляє екс-прем’єр Юлія Тимошенко у своєму привітанні Всесвітньому конгресу українців, який проходить 20-22 серпня у Львові.

"Для нас зараз немає більшого пріоритету, ніж укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про політичну асоціацію та всеосяжну зону вільної торгівлі. Знайте, що для мене це не питання моєї волі або неволі. Це питання існування нашої держави, адже саме залучення до Європейського Союзу буде гарантувати нашу незалежність та убезпечить Україну від повернення до новітньої імперії ", – йдеться в заяві Ю.Тимошенко, опублікованій в середу на її офіційному сайті.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Наш історичний європейський вибір ми повинні закріпити перемогою демократичних сил на президентських виборах 2015 року і рухатися далі до повноправного членства України в ЄС … Три опозиційні парламентські сили вже уклали публічну угоду про повну координаціюсвоєї діяльності під час майбутніх президентських виборів 2015 року … Але шлях до нашої перемоги в 2015 році буде складним, як ніколи, значно важчим, ніж у 2004 році", – підкреслила екс-прем’єр.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Вона висловила переконання, що "цього разу ми зможемо домогтися усунення кримінальних кланів від політичної влади в Україні і гідно увійти до складу ЄС", і пообіцяла не припиняти боротьбу, поки ці цілі не будуть досягнуті.

"Переконана, що нам з вами обов’язково вдасться завершити задумане. Українці виплекають і розвинуть свою рідну країну, в якій буде хотітися жити, творити і народжувати дітей, а закордонне українство буде пишатися своєю історичною Батьківщиною, якою знову буде захоплюватися цілий світ", – резюмувала Ю. Тимошенко у своєму привітанні.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: