fbpx
Політика

Митний союз може посилити митний режим з Україною – Сергій Глазьєв

  Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану у разі підписання Києвом угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС буде змушений посилити митний режим з Україною, а також може вийти із зони вільної торгівлі з цією країною, заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв.

"Можливо, буде поставлено питання про припинення відносин вільної торгівлі з Україною, вивченням цього питання вже займається Євразійська економічна комісія", – сказав С. Глазьєв в інтерв’ю виданню "Вести".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За його словами, посилення митного адміністрування необхідно буде, щоб уникнути реімпорту європейських товарів через українську територію.

"Ми змушені будемо посилювати систему ветеринарного і санітарного контролю, оскільки Україна переходить на європейські норми", – заявив радник російського президента.

"Багато проектів, які ми намітили спільно з українськими партнерами, включаючи атомну енергетику, оборонно-промисловий комплекс, ракетнокосмічну, авіаційну промисловість, будуть переглядатися у бік їх скорочення, тому що Україна бере на себе занадто жорсткі зобов’язання в частині виконання європейських технічних регламентів", – додав С. Глазьєв.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: