fbpx
Політика

Китай подякував Росії за спільну роботу з ліквідації паводків

Секретар Хейлунцзянського комітету Компартії Китаю Ван Сянькуй в ході зустрічі із заступником голови уряду РФ Дмитром Рогозіним, який здійснив візит до столиці північно-східної китайської провінції Хейлунцзян, заявив, що Китай вдячний російській стороні за спільну роботу з ліквідації паводків у прикордонних районах, яка проводилася в останні дні.

"Російські колеги, виходячи з безпеки та інтересів китайських жителів, що проживають на березі річки Амур, надали китайській стороні детальну інформацію і контролювали рівень води, зокрема в річці Зея", – сказав він.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Крім того, як зауважив Ван Сянькуй, візит Дмитра Рогозіна відкрив широкі можливості для поглиблення співробітництва та зв’язків між Китаєм і Росією. За словами китайського чиновника, прикордонне співробітництво Росії та Китаю відіграє важливу роль у формуванні двосторонніх добросусідських відносин.

Дмитро Рогозін також зазначив, що при ліквідації нинішніх паводків "вперше дві країни працювали як дві частини одного механізму", постійно обмінюючись інформацією.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: