fbpx
Без категорії

Чемпіонат світу з художньої гімнастики в Києві починається зі скандалу

З 27 серпня до 2 вересня в Києві пройде чемпіонат світу з художньої гімнастики. У першості планети вперше візьмуть участь представники 59 країн, що є абсолютним рекордом за весь час проведення чемпіонатів з цього виду спорту.

«Без сумніву, художня гімнастика зробила ще один крок вперед. Минулі Олімпійські ігри в Лондоні показали, що групові вправи – найцікавіший вид програми, але ж раніше на нього особливо не звертали уваги», – вважає президент Всеросійської федерації художньої гімнастики Ірина Вінер-Усманова.

Зараз у світі художньої гімнастики дуже складна обстановка, зазначила глава ВФХГ. Технічний комітет Міжнародної федерації гімнастики відсторонений від роботи на чемпіонаті світу. Хто керуватиме змаганнями – досі невідомо, адже ці посади не виборні, членів технічного комітету призначають на конгресі федерації. «Судді дуже нервують, як, втім, і керівники збірних. Але ми на це увагу не дуже звертаємо – все одно ми повинні виступати здорово, а все інше вторинне», – підсумувала Вінер-Усманова.

Чемпіонат світу з художньої гімнастики в Києві починається зі скандалу (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: