fbpx
Політика

Світовий Конґрес Українців вимагає звільнити Тимошенко

 Світовий Конґрес Українців звернувся до президента України Віктора Януковича і до інших представників влади із закликом звільнити Юлію Тимошенко та виконати інші зобов’язання перед Європейським Союзом.

Глава Конґресу Євген Чолій заявив, що на даний момент саме від української влади залежить, чи стане Україна частиною Європи. Керівництво України має довести своїм європейським колегам, що готове відмовитися від авторитарного режиму правління на користь демократичного. За його словами, якщо ж цей шанс буде упущений, то владі доведеться відповісти перед українським народом.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він нагадав, що перед Україною поставлено багато завдань, але особливу увагу він приділив тому, що Україна повинна припинити рух у бік Митного або Євразійського союзу. Чолій вважає, що все це веде до прямого відродження Російської імперії.

«Євроінтеграція потрібна Україні, оскільки вона є запорукою незалежності України, яка сьогодні знаходиться під загрозою», – підкреслив він.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як повідомив Чолій, зараз вирішується – чи повернеться Україна до радянських часів або ж буде рухатися вперед – в демократичну Європу.

«Ніхто не може залишатися осторонь. Ми ж зробимо все можливе, щоб Україна ніколи не повернулася до авторитарних радянських часів», – заявив Євген Чолій.

Читайте також: