fbpx
Політика

Китай подякував Росії за спільну роботу з ліквідації паводків

Секретар Хейлунцзянського комітету Компартії Китаю Ван Сянькуй в ході зустрічі із заступником голови уряду РФ Дмитром Рогозіним, який здійснив візит до столиці північно-східної китайської провінції Хейлунцзян, заявив, що Китай вдячний російській стороні за спільну роботу з ліквідації паводків у прикордонних районах, яка проводилася в останні дні.

"Російські колеги, виходячи з безпеки та інтересів китайських жителів, що проживають на березі річки Амур, надали китайській стороні детальну інформацію і контролювали рівень води, зокрема в річці Зея", – сказав він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Крім того, як зауважив Ван Сянькуй, візит Дмитра Рогозіна відкрив широкі можливості для поглиблення співробітництва та зв’язків між Китаєм і Росією. За словами китайського чиновника, прикордонне співробітництво Росії та Китаю відіграє важливу роль у формуванні двосторонніх добросусідських відносин.

Дмитро Рогозін також зазначив, що при ліквідації нинішніх паводків "вперше дві країни працювали як дві частини одного механізму", постійно обмінюючись інформацією.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: