fbpx
Політика

Ель-Барадеї звинувачують у зловживаннях довірою країни

Суд Єгипту прийняв рішення у вересні приступити до розгляду позову, за яким колишній віце-президент країни Мухаммед ель-Барадеї звинувачується у зловживанні довірою країни.

Даний позов подав професор Сайед Аттик – завідувач кафедри кримінального права на юридичному факультеті університету Хелуана. На думку професора, ель-Барадеї не мав морального права йти у відставку після початку розгону владою демонстрантів у Каїрі, так як колишній віце-президент сам не запропонував будь-якої мирної альтернативи розгону протестуючих, в той же час, своєю відставкою він створив враження того , що єгипетська влада застосувала для розгону демонстрацій надмірну силу.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

При цьому Атік вважає, що ель-Барадеї був зобов’язаний перед відходом у відставку порадитися з єгипетською ліберальною організацією "Фронт національного порятунку", лідером якої він є.

"Ель-Барадеї був призначений на пост віце-президента не через свої особисті якості, а як представник "Фронту національного порятунку" і революційних сил", – сказав Атік .

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Нагадаємо, Ель-Барадеї призначили на пост тимчасового віце-президента країни після того, як військові усунули від влади президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі, а минулої середи екс-глава МАГАТЕ подав у відставку, заявивши, що її причиною став розгін владою демонстрантів у Каїрі. Він також публічно додав, що у влади були "мирні альтернативи для досягнення консенсусу".

В даний час політик зі своєю сім’єю перебуває в Австрії.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: