fbpx
Політика

У Росії будуть створені війська для боротьби з кіберзагрозами

Глава російського Фонду перспективних досліджень Андрій Григор’єв у понеділок підтвердив, що в Збройних силах Росії створюється новий рід військ, який боротиметься з кіберзагрозами. Ще на початку минулого місяця в ЗМІ повідомлялося, що в російській армії до кінця року з’явиться окремий рід військ для боротьби з кіберзагрозами.

"Кіберпростір – зараз це завдання сформульоване, вже прийнято рішення, щоб створити кіберкомандування і новий рід військ в Міністерстві оборони. Ми вже взаємодіяли з потенційними людьми, які будуть там працювати, і виробляємо зараз загальний концепт тієї програми, яку потрібно буде нам у цій справі розвивати", – сказав Григор’єв, виступаючи в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Передбачається, що створюваний підрозділ стане аналогом Агентства перспективних досліджень США (DARPA), тільки на російському грунті. Фонд перспективних досліджень повинен буде сприяти ризикованим розробкам в інтересах оборони країни, при цьому, обов’язковими умовами будуть якісно нові результати у військово-технічній, технологічній, соціально-економічній сферах.

Бюджет Фонду на 2013 рік становить 2,3 мільярди рублів.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: