fbpx
Новини світу

Олег Лісогор підтвердив порушення проти нього в Ліберії кримінальної справи – МЗС України

  Чемпіон світу з плавання Олег Лісогор підтвердив порушення проти нього в Ліберії кримінальної справи за підозрою в насильницькому утриманні людини, повідомляють в МЗС.

"Відбулася додаткова розмова представника посольства з Лісогором, який на сьогоднішній день підтвердив факт порушення проти нього місцевими компетентними органами кримінальної справи за підозрою в утриманні громадянина України у Монровії", – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок у Києві.

Представник МЗС розповів, що судові слухання по суті почнуться наступного тижня.

Сам О. Лісогор повідомив, що забезпечений адвокатом, і спростовує висунуті проти нього звинувачення, які засновані на інформації українця Івана Сліпченка.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

"У даний час Лісогор перебуває у своєму приміщенні в Ліберії", – повідомив Є. Перебийніс, посилаючись на інформацію спортсмена.

Він також повідомив, що за попередньою інформацією, громадянин І. Сліпченко затримувався місцевою поліцією у зв’язку з підозрами у фінансових махінаціях і після звільнення висловив бажання залишитися в Ліберії і знайти собі іншу роботу.

У МЗС уточнили, що вся ця інформація – від самого О. Лісогора, а офіційного підтвердження поки що немає.

"Наша дипустанова в Сенегалі відправила ноту ліберійській стороні з проханням оперативно поінформувати з приводу цього питання", – додав Є. Перебийніс.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Раніше на сайті ліберійської газети Heritage з’явилася інформація, що два громадянини України, один з них чемпіон світу з плавання О. Лісогор, затримані ліберійського національною поліцією за звинуваченням у викраденні та тривалому утриманні людини, також громадянина України. Як наголошується в повідомленні, О. Лісогор діяв спільно зі своїм бізнес-партнером Миколою Чернишовим, а викрадений ними І. Сліпченко працював в одному з казино Монровії за запрошенням.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: