fbpx
Футбол

Ліга чемпіонов-2013/2014. 20 серпня відбудуться перші матчі плей-офф головного футбольного турніру Європи

У вівторок-середу відбудуться матчі раунду плей-офф Ліги чемпіонів, переможці яких зможуть взяти участь у груповому етапі головного футбольного клубного турніру Європи, в якому, нагадаємо, Україну представлятиме донецький «Шахтар», а, можливо, і харківський «Металіст», який чекає сьогодні рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни.

Сьогодні, 20 серпня, в рамках плей-офф будуть зіграні 5 матчів і кожен з них цікавий по-своєму. Для деяких команд участь у цій стадії турніру буде дебютом, як, наприклад, для карагандинського «Шахтаря». Цій команді належить зіграти з іменитим шотландським «Селтіком». Протистояння «Шахтар» – «Селтік» цікаве ще й тим, що раніше в Лізі чемпіонів клуби з Казахстану і Шотландії один з одним ніколи не грали. «Шахтар» в кроці від групового етапу Ліги чемпіонів, і можна бути впевненими в тому, що ця команда дасть «Селтіку» справжній бій.

Ще однією парою команд, які сьогодні ввечері будуть визначати найсильнішого, є «Вікторія» і «Марібор». Клуби відомі в Європі, і в цій парі складно виділити явного фаворита. Обидва клуби не можуть похвалитися великими досягненнями на євроарені, а вихід в груповий турнір вже буде вважатися для них успіхом.

Пітерський «Зеніт» сьогодні зіграє в Португалії проти ще одного дебютанта Ліги чемпіонів – клубу «Пасуш де Ферейра». Вчора ми приводили думки наставників команд про сьогоднішній протистоянні. Безумовним фаворитом цієї пари є «Зеніт», який, до речі, досить-таки невдало грає проти португальських команд. Можна згадати хоча б поразки пітерців від "Насьонал" і "Бенфіки".

Трохи осібно стоять протистояння «Ліон» – «Реал Сосьєдад» і «ПСВ» – «Мілан». Всі 4 команди гідні участі в груповому турнірі Ліги чемпіонів, а тому складно виділити явного фаворита в цих поєдинках. Ясна річ, що для «Мілана» припинення участі в Лізі чемпіонів на цій стадії буде розцінюватися як цілковитий провал. Історія протистояння «ПСВ» і «Мілана» говорить нам про те, що в різні роки успіхів вдавалося домагатися обом командам і від цього матч нідерландського та італійського клубів стане ще цікавішим.

Читайте також: