fbpx
Політика

Заява Тимошенко щодо «газової справи». Вищий спецсуд затягує ухвалення рішення – адвокат Плахотнюк

   Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) затягує ухвалення рішення про передачу або непередачі до Верховного суду заяви екс-прем’єра Юлії Тимошенко на перегляд вироку по "газовій справі", стверджує адвокат екс-прем’єра Олександр Плахотнюк.

  "Станом на сьогоднішній ранок, за інформацією, яку мені дали по телефону у Вищому спеціалізованому суді, ця справа знаходиться на розгляді у судді, що в принципі неправильно і незаконно. За всіма підрахунками захисту на сьогоднішній день вже має бути прийняте рішення допускати або не допускати (заява Ю.Тимошенко – ІФ) до розгляду (Верховним судом – ІФ). Інакше як затягуванням часу я це пояснити не можу", – сказав О.Плахотнюк кореспонденту агентства" Інтерфакс-Україна "у вівторок.

  За його словами, у понеділок, 19 серпня, закінчився термін, протягом якого Вищий спецсуд повинен був прийняти рішення про долю заяви Ю.Тимошенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

  "Навіть з урахуванням тих трьох днів, які пішли у нас на усунення так званих недоліків, вже повинно було бути прийнято рішення. Вчора був останній день, сьогодні мало б бути рішення про допуск, або відмову в допуску, але це рішення не прийнято", – сказав О.Плахотнюк.  

 Він додав, що захистники Ю.Тимошенко подали до ВССУ клопотання, в якому вказано на те, що термін розгляду заяви закінчився, і попросили письмово проінформувати про рішення прийняте, за заявою екс-прем’єра.

  О.Плахотнюк не виключив також, що письмова відповідь буде відрізнятися від усної

  "Якщо врахувати попередню постанову суду про усунення недоліків, коли 6 серпня вранці мені в телефонному режимі в інформаційному центрі говорили те ж саме, що і зараз, що знаходиться на вивченні у судді, хоча, якщо вірити документам – ще 5 серпня було винесено цю постанову . Так що не виключено що з’явиться якийсь документ вчорашнім числом про щось інше", – сказав О.Плахотнюк.  

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Як повідомлялося, 1 серпня захист Ю.Тимошенко подав до Верховного суду через Вищий спецсуд заяву з вимогою переглянути і скасувати вирок щодо "газової справи" і відпустити екс-прем’єра на свободу. Підставою для такого звернення набрало чинності 31 липня рішення ЄСПЛ у справі "Тимошенко проти України", в якому було встановлено ряд порушень при арешті екс-прем’єра в рамках розгляду "газової справи".

   Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: