fbpx
Право

ДПтСУ підтримує ідею надання ув’язненим доступу до Інтернету

 Глава кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи із засудженими Державної пенітенціарної служби України Олег Янчук повідомив, що вони позитивно ставляться до пропозиції депутатів надати ув’язненим можливість доступу до Інтернету. За його словами, це було б позитивним кроком у контексті дотримання прав людини.

При цьому він зазначив, що в разі реалізації даної ідеї, ув’язнені матимуть обмежений доступ до Інтернету. Він пояснив, що  йдеться про деякі веб-сторінки, які надають можливість дистанційного навчання ув’язнених або ж сприяють ресоціалізації.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як повідомив Янчук , ДПтСУ вже внесла доповнення в нові правила, згідно з якими ув’язненим може бути наданий обмежений доступ до Інтернету в спеціально обладнаних для цього приміщеннях.

У той же час, за словами Янчука, у разі введення даного нововведення, їм не зможуть скористатися в кожній установі через обмеженість технічних можливостей.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Нагадаємо, що раніше депутати від опозиції зареєстрували законопроект, яким запропонували надати ув’язненим можливість виходу в Інтернет.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: