Українські фермери продовжують збирати врожай персиків. Цей рік, за словами садівників, незважаючи на квітневі снігопади, видався врожайним: персиків вродило втричі більше ніж торік. Отже, і ціни на фрукт значно знизилися – за кілограм персиків у розпал сезону просять від 5 гривень, зараз він коштує до 12 гривень.
Сім тисяч гектарів відведено для вирощування персиків в Україні. Переважно це південні регіони – Крим, Херсонська та Одеська області. Незважаючи на досить високі показники врожайності, українські садівники змушені боротися за споживача, оскільки вітчизняний ринок переповнений закордонними фруктами. Однак українські виробники стверджують, що вітчизняний персик, по-перше, дешевший, а по-друге, за смаковими якостями не поступається імпортним аналогам. Такої ж думки дотримуються і самі споживачі.
Для того щоб українські персики довше залишалися на ринках, для їх зберігання будують спеціальні холодильні приміщення. Цьогоріч почнуть працювати 2 нових сховища.
За матеріалами: kmu.gov.ua