fbpx
Новини світу

Україна розраховує на якнайшвидше врегулювання питання з пропуском українського експорту через російську митницю – МЗС

  У Міністерстві закордонних справ України сподіваються на швидке вирішення ситуації з пропуском українського експорту через російську митницю.

"Ми розраховуємо, що ця ситуація, яка виникла на кордоні, найближчим часом буде врегульована", – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок у Києві.

Він нагадав, що створено робочу групу на чолі з віце-прем’єром Юрієм Бойком і переговори з цього приводу ведуться інтенсивно у всіх напрямах, зокрема по лінії Мінекономрозвитку і митних органів.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Представник МЗС також повідомив, що в Києві взяли до уваги інформацію про ініціативу ряду депутатів Європарламенту провести засідання з цього приводу, проте на даний момент офіційної інформації від ЄП поки немає. 

У МЗС вкотре наголошують, що євроінтеграція і підписання Угоди про асоціацію з ЄС є пріоритетним завданням, яке зараз реалізовується.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"Ми вважаємо, що наші відносини з РФ і наші відносини з Євросоюзом розвиваються абсолютно паралельно і відносини з ЄС не можуть впливати на наші відносини з РФ і навпаки" – підкреслив він

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: