fbpx
Новини світу

В Аргентині стартував чемпіонат світу з танго

36 танцювальних пар з багатьох країн світу, зокрема і з Росії, прибули в Буенос-Айрес, щоб взяти участь у чемпіонаті світу з танго, що стартував напередодні в аргентинській столиці. Вхід для глядачів на всі виступи чемпіонату абсолютно безкоштовний.

Відбіркові тури почалися з конкурсу в категорії салонного танго – особливого танцювального стилю періоду 1930-1940-х років минулого століття. Відмітна особливість салонного танго – повільні розмірені рухи, де основний акцент робиться на точність виконання.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Сьогодні розпочнуться змагання за сценічним танго, що відрізняється від салонного віртуозною технікою виконання, видовищністю фігур і акробатичною спритністю рухів.

Переможці змагань визначаться 26 і 27 серпня. Кращим танцюристам вручать премії у розмірі 7150 доларів, а також пам’ятні призи.

Торік перемогу на чемпіонаті світу з танго, який відвідали близько півмільйона глядачів, здобули родоначальники цього танцю – аргентинці. Кращою іноземною парою був визнаний російський танцювальний дует Дмитра Васіна і Таїсії Фененкової.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Дмитро Васін і Таїсія Фененкова (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: